De Hooglanden

Welkom bij De Hooglanden van Prinses Lesley.

Voor wie overweegt eens een bezoekje te brenge aan, of gewoonweg iets meer wil wete over De Hooglanden en haar bewoners volgt hieronder een beknopte, globale beschrijving.

De Hooglanden van Prinses Lesley zijn gelege in Schatland, het koninkrijk van Prinses Lesley.

Staatsvorm en Bestuurlijke indeling.
Het land kent een gekoze monarchie en dat maakt het land een unicum in de wereld. Weliswaar is officieel Koning Octaaf XII, kortweg ‘De Koning’ Het Staatshoofd van de Hooglanden, maar omdat hij sinds enige jare vrijwel permanent in Zilverland is gaan wone heeft hij zijn dochter, Prinses Lesley Beskey I, gevolmachtigd om De Hooglanden en Haar Onderdane te besture. De Prinses wordt tot zij officieel Regerend Koningin is, geassisteerd door Hofsecretaresse Joke de Truffer.

Verder bestaat het Hooglandisch Bestuurstersbolwerk onder andere ook uit:

Bestuurster van Liefde, Geluk, Tolerantie, Empathie En Diversiteit (LGTED). Deze taak wordt ook door De Prinses op zich genomen.

Bestuurster Van Creativiteit: ter promotie, stimulering en ontwikkeling van leuke & mooie dinge, kunst & kitsch, podium- & straatkunste en Feestjes.

Laaglandische Hooglandische Hoffelijke Buitenpost (wellicht vergelijkbaar met de in de Laaglanden meer in zwang zijnde benaming Ministerie van Buitelandse Zake) waar ook de PakjesuitPak Afdeling ondergebracht is.

Een vaste waarde is het dagelijkse tripje van De Prinses in haar Koninklijke Koets, waarmee zij door het land rijdt en van waaruit zij Haar Onderdane toewuift alsmede met hen in gesprek gaat.

Een tweede vaste waarde is haar Koninklijke Eindejaarstoespraak vanuit haar hageltjeswitte prieeltje in de tuine van Het Kasteel.

In september is ‘De Dag Van De Jaarlijkse Landelijke Rekening En Begroting’, in de Laaglande nog wel eens geïnterpreteerd als ‘Prinsesje-dag’ (gelijk de Laaglandische ‘Prinsjesdag’) maar daar prinsjes dan wel prinsesjes niet noemenswaardig cq in die hoedanigheid voorkome, gaat die vergelijking niet echt op; het gaat immers om de begroting voor De Hooglande en alle Hooglanders voor het komende jaar.
Prinsesje-dag zou in De Hooglande hooguit zoiets als de verjaardag van De Prinses zijn.

Hier ziet u in de Prinsesselijke regalia de vier-kleur van De Hooglanden vertegewoordigd: rood, paars, geel en groen, de (mitsgaders in de juiste tinte) lievelingskleure van De Prinses.

Politiek
Ook hier neemt het land een unieke plek in op het wereldse toneel: Het Koningshuis regeert officieel weliswaar per decreet maar indien gewenst kan een decreet door het volk ‘gewogen’ worde middels een bindend referendum. Voorwaarde is dat een stem met kennis van zaken inhoudelijk wordt onderbouwd en goed beargumenteerd. Dit gegeve resulteert in een hoge politieke en maatschappelijke betrokkeheid van iedere Hooglander.

Het Koningshuis, vertegenwoordigd door De Prinses, geniet een groot draagvlak, zeg maar gerust 100%, door er immer voor te zorge dat beleid, duidelijk en helder beargumenteerd, altijd ten goede komt aan de gehele bevolking en onderzoekt en evalueert haar beleid constant middels vele bezoekjes door het hele land en daarbuite. De persoonlijk inzet van De Prinses om het iedere onderdaan zo goed mogelijk naar de zin te make en haar laagdrempelige benaarderbaarheid maakt haar immens populair in De Hooglanden.

Geografie en klimaat
De Hooglanden is een land dat enerzijds ver weg ligt van De Laaglanden (Nederland), maar desalniettemin gemakkelijk bereikbaar, mits men de juiste manier kent om er te kome. Het gegeve dat slechts enkele Laaglanders de Hooglanden bezocht hebbe geeft aan dat die weg voor de meeste kennelijk in nevele en mist verborge blijft.
Desondanks is een ieder van harte uitgenodigd om eens een kijkje te kome neme.

De Hooglanden kent uiteenlopende landschappe, klimaatzones, flora en fauna. Een beschrijving vindt u HIER.

Een paar wenke en suggesties:
In de Hooglanden staat back-to-basic kampere hoog in het vaandel. KampeerKabines kunt u dan ook vrijelijk in de natuur neerzette. Het behoeft natuurlijk geen betoog – voor iedere Hooglander is dat vanzelfpratend – dat u alles netjes achterlaat alsof u er niet geweest bent.

Zo kunne wij De Westelijke Woelige WarWinkel van harte aanbevele. Dat is een groot gebied in het weste van De Hooglande waar alle bestaande soorte flora groeie, alsmede allerlei soorte meertjes, riviere, watervalle, berge, dale, paadjes, gange, grotte en wat al dies meer zij.
U kunt met een gerust hart uw eige banane uit de bome plukke, ete en water drinke uit De Heldere Doorklots.

Als u van razende adrenaline houdt voelt u zich ongetwijfeld helemaal in uw sas met een tocht naar het ooste van De Hooglande, precies daar waar de rivier tusse de bergrotswande een decascherpe bocht maakt. Vroeger zijn er daardoor bote tege de rotswand gebotst, maar nu is het een favoriete spot voor rotsabseilen, kajakke of andere ‘wipe-out’ activiteite.

Demografie en economie
De Hooglanden is naar vergelijkende maatstave dun bevolkt: de meeste Hooglanders wone in Bovedaanstad en verspreid over De Hooglanden vindt u verscheidene dorpjes waarvan het dorpje Koddig – behorende bij gemeenschap Bovedaanstad – het bekendst is, zijnde de woonplaats van De Prinses.

De Hooglanden zijn economisch volledig zelfvoorzienend. Traditionele landbouw, handel en nijverheid bestaat naast hightech industrie als bijvoorbeeld zonne-, water- en windenergie.

De munteenheid van De Hooglanden is de Hooglandische Pegulant (HP).

De Hooglanden kent ook een basisinkomen waardoor ieder Hooglander verzekerd is van een bestaansminimum. Dit recht brengt vanzelfpratend ook de morele plicht met zich mee dat men zijn dagen niet in ledigheid slijt, een credo dat iedere Hooglander hoog in het vaandel uitdraagt.

Er bestaat als vanzelf ook een plafond aan salarisse en vermoges. Maatschappelijk geaccepteerd moet u denke in groottes als 200.000 Hooglandische Peculanten salaris (in het bedrijfsleve) resp 5.000.000 HP vermoge.

De algemene mores wordt gehuldigd dat als je zoveel hebt, dat je de rest van je leve in luxe kunt leve. Dus meer dan dat is totaal overbodig en ethies en moreel niet verantwoord – dit om te voorkome dat het mis gaat met geld als het ongelimiteerd opgepot wordt (en het met steeds meer gemak ook nog vermeerderd kan worde).
Als men meer zoudt wille werke dan die 200.000 en 5.000.000, dan kan dat altijd, en de beloning daarvoor is het werk zelf. Als men vindt dat het geen zin meer heeft om te werke omdat je er toch niks meer mee verdient, is dat ook goed, want zo komt er weer een plek vrij op de arbeidsmarkt.

Het praat vanzelf dat de hofhouding van De Prinses geheel in lijn leeft met deze visie en het is algemeen bekend dat De Prinses met niet meer genoege wenst te neme dan een eenvoudig basisstipendium.

Cultuur
De Hooglander kenmerkt zich door een zekere hang naar eenvoud: hij is niet snel te betrappe op het streve naar materialisme of vatbaar voor consumentisme en geeft als vanzelf uiting aan een grote mate van sociale bewogeheid. Nee, de typische Hooglander zoekt en vindt zijn rijkdom met name in het beleve en beoefene van disciplines als sport, muziek, kunst en creativiteit in alle mogelijke vorme. Voor een rijk innerlijk zijn de mogelijkhede daartoe laagdrempelig, of zelfs drempelloos want faciliteite daartoe zijn tot in het kleinste dorpje te vinde en tege kostprijs of veelal gratis bij te wone of te beoefene. Illustrerend zijn de fameuze vrij toegankelijke vrijdagavond recitals, -spelletjes en –muziekquize van De Prinses en/of haar hofhouding op Het Kasteel. Deze worde ook uitgezonde op de 12 publieke tv-kanale van De Hooglanden, te ontvange met de speciale Hardbakeliete Hooglandiese Hyperboolschotel.

Het mag geen verwondering opwekken dat de Hooglander zeer tolerant is naar iedere vorm van zelfexpressie of levensbeschouwing, vooropgesteld dat een levensbeschouwing geen intolerantie naar de medemens met zich meebrengt.

Onderwijs
Geheel in lijn met de Hooglandische cultuur wordt in onderwijs voorzien middels de befaamde Hooglandiese Koninklijke Kennisschool. Deze school doorloopt een ieder in De Hooglande en zorgt voor een uiterst breed scala aan kenniszake, zoals figuurzage, moestuin make, biologie, scheikunde, ongeregeldhede en geregeldhede, kunstbiljarte, wiskunde, natuurkunde, kantklosse, tafeltennisse, engels, spaans, Hooglandies, Laaglandies, koke, pottebakke, kampere, componere, musicere, bestuurskunde, aardrijkskunde, geschiedenis, paardrije, vogelnestjes, psychologie, filosofie en nog veel meer, kortom: alles wat een Hooglander maar nodig heeft om een inspirerend en goed gevormd leve te leve. Kennis over alles heeft in De Hooglande hoge prioriteit.

Taal
Het is niet te ontgaan dat de Hooglandische taal heel veel overeenkomste vertoont met het Laaglandisch. De verschille in stijl en grammatica valle weliswaar meteen op maar als men daar overheen stapt laat het Hooglandisch zich prima leze voor iedere Laaglander. Een nadere duiding leest u HIER.

Folklore
In de De Hooglande bestaan plekke die soms sprookjesachtig aandoen. Een van die plekke staat bekend als De Babylonse Bosse. In die Babylonse Bosse kunt u echter wis en drie verdwale, maar dit relaas en andere valt buite dit bestek.

Kusjesdag: op die dag mag iedereen andere Hooglanders zomaar een kusje geve (mits de ander de KusjesKetting om de nek heeft hange, want er zijn ook een paar Hooglanders die niet per se de hele dag kusjes hoeve te krijge).

De Winkel
De weinige Laaglanders die in de Hooglanden op bezoek ware gave regelmatig uiting aan hun verbazing maar ook waardering aan wat betreft de doeltreffendheid en eenduidigheid hoe de noden van de consument gefaciliteerd worde. Ook hier staat eenvoud voorop: geen kluitje-in-het-riet-sturende producte en eindeloze verschillende name van winkelketens die eigelijk op hetzelfde neerkome. Een prima voorbeeld is bijvoorbeeld ‘De Winkel‘ voor de dagelijkse boods. In ieder dorp staat wel een nering genaamd ‘De Winkel’. Producte zijn ook eenduidig en duidelijk genaamd naar hun typische eigeschap. Neemt u gerust eens een kijkje.