Laaglandische Politiek

Verkiezingstijd in uw Laaglanden. Toevallig viel het verblijf van De Prinses in haar Tutrechtse residentie en het moment dat de Laaglandische politieke kopstukke Tutrecht uitkoze om zieltjes te winne gelijk. Als bestuurster van Liefde, Geluk, Tolerantie, Empathie en Diversiteit (LGTED) in de Hooglanden toog De Prinses erop uit om het gesprek aan te gaan met enkele Laaglandische politici waaronder premier Balkenende.

Zij sprak hem aan over zijn CDA-beleid de vergoeding voor operaties van secundaire geslachtskenmerke voor vrouwe uit het basispakket wegbezuinigd te hebbe en de weigering van CDA-minister Ab Klink om deze Klinkklare onevenredige benadeling van transgenders voor hen terug te draaie, benadrukkend dat juíst secundaire geslachtskenmerke in het dagelijks maatschappelijk verkeer zo van belang is voor de sociale acceptatie van transgenders. De gevalle van onverdraagzaamheid tegenover lhbt+ spreke voor zich.

Balkenende onderstreepte onbedoeld het punt van De Prinses nog eens door haar verkeerd aan te spreke, leek zich oncomfortabel met de situatie te voele, zei nog iets van “Leuk jurkje” en maakte zich er voor de rest met een drogredenatie vanaf. Jammer…